Sok jabłkowy Royal Apple – Zdrowy Smak 2015
Sok jabłkowy Royal Apple zostały laureatem trzeciej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy Smak 2015.
Członkowie kapituły konkursu docenili zaskakująco dobry smak soku, sprzedawanego w poręcznych opakowaniach.
Royal Apple to naturalnie mętny sok, tłoczony ze świeżych jabłek z dodatkiem innych owoców lub warzyw. Do produkcji soku wybierane są dojrzałe, świeże i dobrej jakości owoce i warzywa. Następnie metodą tłoczenia „na zimno” wyciskany jest sok. Natychmiast po wytłoczeniu sok jest poddawany łagodnej pasteryzacji dzięki czemu zachowuje niemal wszystkie składniki świeżych surowców czyli zbawienne dla zdrowia pektyny i polifenole (głównie flawonoidy).
Spożywanie mętnych soków tłoczonych ma korzystny wpływ na zdrowie. Składniki zawarte w sokach Royal Apple obniżają poziom cholesterolu we krwi, skutecznie zapobiegają miażdżycy i zawałom serca, regulują gospodarkę kwasów żółciowych, chronią przed nowotworami i powstawaniem kamieni żółciowych. Soki Royal Apple są wskazane także dla osób dbających o sylwetkę ponieważ idealnie wymiatają z organizmu resztki pokarmów, regulują florę bakteryjną jelit i neutralizują substancje toksyczne. Są doskonałym źródłem witaminy C, potasu, fosforu, magnezu, wapnia oraz innych, cennych składników mineralnych.
Jak pokazały badania laboratoryjne przeprowadzone przez SGGW w Warszawie „(…) Sok jabłkowy ROYAL APPLE naturalnie mętny jest bardzo cennym produktem zarówno z punktu widzenia organoleptycznego, jak również prozdrowotnego, godnym jak najszerszego rozpowszechnienia zarówno wśród osób dorosłych, jak i dzieci. W porównaniu do produkowanych soków naturalnych tzw. jednodniowych jest on dodatkowo bezpieczny z punktu widzenia mikrobiologicznego i może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez co najmniej 5 tygodni” – prof. dr hab. Franciszek Świderski SGGW w Warszawie.
Konkursu Zdrowy Smak od 2013 r. organizuje Instytut Nowoczesnego Biznesu, prowadzony przez ULAN Sp. z o.o.