Najlepszy Dla Zdrowia

Makowiec polski – Zdrowy Smak 2013

Makowiec polski, produkowany przez  Z.C. Michaś Sp.J. w Częstochowie, zostały laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy Smak 2013. Członkowie kapituły konkursu docenili jego dobry smak i pozytywny wpływ na zdrowie.

„Makowiec polski” to tradycyjna rolada drożdżowa z masą makową wyprodukowana z najwyższej jakości surowców, wzbogacona o kultury starterowe Lactobacillus Plantarum BioStar. Zaczątek ten gwarantuje zwiększoną zawartość kwasu mlekowego, który jest ważnym elementem w diecie każdego człowieka. Jego spożywanie np. w formie pieczywa wyprodukowanego na bazie stosowanego przez Zakład Cukierniczy Michaś Sp.J. w Częstochowie zaczątku wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego a co za tym idzie całego organizmu człowieka. Makowiec polski to nie tylko radość dla podniebienia, ale także dobroczynne działanie bakterii Lactobacillus Plantarum.
Poniżej przedstawiamy zdjęcie makowca polskiego oraz zdjęcia z procesu jego produkcji.
Image
Image
Image
Image
Image
   Zakład Cukierniczy „Michaś” sp. j. istnieje od 1995 r. Obecnie należy do największych producentów tej branży w kraju. Produkcja obejmuje wyroby drożdżowe takie jak: pączki, bułki słodkie i drożdżówki oraz ciasta i galanterię cukierniczą, które cieszą się dużym powodzeniem na rynku. Zasięg sprzedaży obejmuje województwa: śląskie, łódzkie, małopolskie, mazowieckie i dolnośląskie. Wybrany asortyment można kupić w całej sieci TESCO na terenie całego kraju.Firma stara się dbać o dobre imię na rynku, co udało się potwierdzić uzyskaniem Certyfikatów zgodności z Normami ISO 9001:2000 oraz ISO 22000:2005 .W dorobku firma posiada wiele cennych nagród i wyróżnień min: wyróżnienie Śląskiej Państwowej Inspekcji Pracy w konkursie „Pracodawca Organizator Pracy Bezpiecznej”. Wyrób Tort z bitej śmietany, otrzymał od Wojewódzkiej Inspekcji Handlowej „Śląski Znak Jakości” w 2003 r. i wyróżnienie w Konkursie „Jurajski Produkt Roku 2006r.Urząd Komitetu Integracji Europejskiej i Business Center Club przyznał Tortowi Weselnemu w 2007 r. Medal Europejski . Prezydent Miasta Częstochowy w latach 2001,2003, 2004,2005, r. uhonorował zakład nagrodami za rozwój i unowocześnienie produkcji, a Kapituła Wyróżnień przyznała Nominację do wyróżnienia Promotor Częstochowskiej Gospodarki 2006 r. Natomiast Kapituła Programu „Przedsiębiorstwo Fair Play ” pod patronatem KIG doceniła wysiłki firmy i przyznała pięciokrotnie tytuł Przedsiębiorstwa Fair Play . W 2005 r. Zakład Cukierniczy „Michaś” został uhonorowany Złotym Certyfikatem, a w 2007r. Statuetką Przedsiębiorstwo Fair Play. W konkursie Agroliga 2005 „Michaś’ otrzymał tytuł Mistrza Województwa Śląskiego w kategorii „Firma” i status Laureata Krajowego Agroligi 2005 r.Właściciel Firmy Artur Szymczyk został uhonorowany tytułem Agrobiznesmena Roku 2006 w konkursie AgroBazaru i Programu II TVP pod Patronatem Ministra Rolnictwa. Oprócz wymiernych efektów pracy, sport jest również wizytówką zakładu. Piłkarze „Michasia” od trzech lat są Mistrzami Amatorskiej Ligi Piłki Nożnej w Częstochowie, w roku ubiegłym wywalczyli również tytuł Mistrza Polski Piekarzy i Cukierników w piłce nożnej. Sam szef czynnie jest zaangażowany w uprawianie tego sportu , pomaga również innym częstochowskim klubom sportowym i sportowcom, W latach 2007 i 2008 za wkład w pomoc dla środowiska sportowego Czestochowy Prezydent Miasta uhonorował Z.C. Michaś sp.j. Tytułem Mecenasa Sportu. Częstochowska Organizacja Turystyczna , podczas organizowanego wiosną Święta Palmy w konkursach na wyroby wielkanocne uhonorowała ZC ,,Michaś,,sp.j. w 2009r. III nagroda w kategorii wielkanocna Baba, oraz II nagroda w kategorii Świąteczny Mazurek.

Sztandarowy produkt Michasia o nazwie Kremówki z Częstochowy otrzymały również w 2009r. Certyfikat Częstochowskiej Organizacji Turystycznej w kategorii Pamiątka Turystyczna z Częstochowy. Kremówki zyskały również uznanie Prezydenta Miasta Częstochowy z okazji Światowych Dni Turystyki 2010r. Właściciel Firmy Katarzyna Chojnacka-Szymczyk otrzymała wyróżnienie za nowy Regionalny Produkt Turystyczny  ,,Kremówki z Częstochowy,, Regionalna Izba Przemysłowo-Handlowa przyznała temu produktowi w XI edycji JURAJSKI PRODUKT ROKU 2009 r. w kategori produkt rolno-spożywczy, pierwszą nagrodę. Mazurek wielkanocny w kształcie fortepianu uzyskał I nagrodę w kategorii świąteczny mazurek podczas 3. Święta Palmy Wielkanocnej Częstochowa 2010r.

Zakład Cukierniczy ,,Michaś,, sp.j. w prestiżowym plebiscycie  EURO-GMINA EURO-PARTNER 2009/2010 województwa śląskiego, został nagrodzony oraz zaliczony do grona najlepszych przedsiębiorstw w kraju spełniających standardy Unii Europejskiej, otrzymał tytuł LIDARA PRODUKCJI CUKIERNICZEJ. Gala odbyła się pod patronatem Ministra Gospodarki Waldemara Pawlaka , Wojewody Śląskiego Zygmunta Łukaszczyka, Marszałka Województwa Śląskiego Adama Matusiewicza oraz Dyrektora TVP Katowice Jerzego Nachela. Prezydent Miasta Częstochowy podczas Dożynek Jasnogórskich 2010r. przyzna firmie I nagrodę w kategorii ,,Najlepszy Zakład Rolno-spożywczy Regionu Częstochowskiego.

W roku 2011 Zakład Cukierniczy ,,Michaś,, otrzymał wyróżnienie w V edycji konkursu Gepardy Biznesu 2010 Za dynamiczny rozwój.

Właściciel firmy Artur Szymczyk został laureatem na najpopularniejszego działacza sportowego regionu częstochowskiego w 2011 roku. Plebiscyt pod patronatem Polskiego Komitetu Olimpijskiego w Częstochowie, Redaktora Naczelnego Gazety Wyborczej w Częstochowie. Prezydenta Miasta Częstochowy Krzysztofa Matyjaszczyka.
Konkursu Zdrowy Smak od 2013 r. organizuje Instytut Nowoczesnego Biznesu, prowadzony przez ULAN Sp. z o.o.
Tytuł Zdrowy Smak 2013 przyznawany jest bezpłatnie.  Poniżej element graficzny logo promocyjnego Zdrowy Smak 2013.
Image