Wzrasta konsumpcja ryb na świecie
Ludzie na całym świecie jedzą coraz więcej ryb i owoców morza. W ciągu ostatniego półwiecza ich konsumpcja na osobę wzrosła dwukrotnie.
Read MoreLudzie na całym świecie jedzą coraz więcej ryb i owoców morza. W ciągu ostatniego półwiecza ich konsumpcja na osobę wzrosła dwukrotnie.
Read MoreJak wynika z obserwacji sieci handlowych, większe możliwości finansowe już zmieniły preferencje zakupowe konsumentów – kupują oni bardziej świadomie i stawiają częściej na zdrową
Read MoreZwiększanie świadomości wśród Polaków nt. zależności między rodzajem rolnictwa a jakością żywności oraz ich wpływem na zdrowie i wolność obywatelską
Read MoreDzięki embargu na import zachodniej żywności, ogromnym subsydiom i słabemu rublowi rosyjski sektor rolny zaczął przynosić większe zyski niż wydobycie
Read MoreNa całym świecie rośnie popyt na żywność ekologiczną. Podobnie jak w przypadku żywności konwencjonalnej, szczególnie znanych marek, tak i tu
Read More21 czerwca 2016 r. w Warszawie na XII Kongresie Gospodarki Polskiej Andrzej Czubała, Prezes Zarządu Centrum Jakości AgroEko Sp. z o.o.,
Read MoreW 2004 r. kontrolą objętych było 3 760 gospodarstw ekologicznych o powierzchni 82 730 ha, a w 2015 r. liczba
Read More140 mln zł w tym roku trafi na realizację celów Narodowego Programu Zdrowia, m.in. na promocję aktywności fizycznej. – Ponad 50
Read MoreCoraz więcej Polaków zdaje sobie sprawę z dobroczynnych właściwości warzyw i owoców oraz ich przetworów. Zdecydowana większość konsumentów zgadza się ze stwierdzeniem, że
Read MoreReforma systemu bezpieczeństwa żywności jest jedną z najważniejszych w programie działań rządu – poinformował w środę minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel.
Read More25 marca 2016 r. zarząd ULAN Sp. z o.o. zdecydował utworzyć jako oddział spółki Instytut Szczęśliwego Życia – Happy Life Institute,
Read MorePrzed świętami konsumenci chętniej sięgają po lepszej jakości i jednocześnie droższe artykuły spożywcze. To powoduje, że rośnie sprzedaż produktów ekologicznych. Internetowy
Read More23 marca 2016 r. zarząd ULAN Sp. z o.o. zdecydował utworzyć jako oddział spółki Centrum Medycyny Spersonalizowanej ULAN, którego celem jest
Read MoreInstytut Zdrowej Żywności będzie oceniał produkty żywnościowe dostępne w sprzedaży w Polsce i na całym świecie i przyznawał w Polsce
Read More22 marca 2016 r. zarząd ULAN Sp. z o.o. zdecydował utworzyć jako oddział spółki Instytut Zdrowej Żywności – Healthy Food Institute,
Read MorePolska jest czwartym europejskim producentem brokułów, ale w ostatnich latach areał upraw dynamicznie rośnie. Mimo to spożycie tego warzywa w
Read MoreSok jabłkowy Royal Apple zostały laureatem trzeciej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy Smak 2015. Członkowie kapituły konkursu docenili zaskakująco dobry smak
Read MoreKrokiety meksykańskie, produkowane przez Zakład Garmażeryjny „Pierożek” w Słopsku, 40 km od Warszawy, zostały laureatem trzeciej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy
Read MoreWedług Polskiej Federacji Producentów Żywności moce przetwórcze branży są dziś o 30 proc. większe od potrzeb rynku. Brakuje jednak wyrobów najwyższej
Read MoreKulinarna mapa Polski jest coraz bardziej zdominowana przez slow food. Wśród konsumentów furorę robią dania z produktów ekologicznych, a przygotowywane w błyskawicznym tempie hamburgery i kebaby
Read MoreW kwietniu na sklepowych półkach pojawi się nowy produkt. „Żywiec Zdrój gaz z sokiem” to unikalne połączenie najwyższej jakości gazowanej
Read MorePolacy w ubiegłym roku kupili o ponad 2 proc. mniej słodyczy niż w 2014 r. Producenci w tej trudnej sytuacji rynkowej, na którą dodatkowo
Read MoreSieci super- i hipermarketów oraz dyskonty zwiększają udziały marek własnych w sprzedaży. Wytwarzaniem tego rodzaju produktów na ich zlecenie zajmują
Read MorePolska powoli staje się potentatem w produkcji słodyczy, głównie dla Europy – czytamy w „Pulsie Biznesu”. Eksportujemy jedną trzecią wartej
Read MoreOkręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy wprowadziła na rynek jogurt typu greckiego Piątuś w 3 smakach. To jej pierwszy produkt opracowany
Read MoreW gusta Chińczyków trafiają przede wszystkim producenci słodyczy, wędlin i makaronów. W najbliższym czasie ruszyć ma sprzedaż polskich produktów przez internetowe strony
Read MorePRIMAVIKA sp. z o.o. w Gądkach, produkująca zdrową żywność, to jedna z wielu polskich firm, które odniosły sukces w ostatnich
Read MoreFot. Primavika Primavika wprowadza na rynek nowość – deser Soczyste Jabłko z ziarnami pszenicy, płatkami owsianymi i kaszą
Read MoreProdukty Grupy Maspex Wadowice trafiają do prawie 50 krajów na całym świecie. Firma jest zdecydowanym liderem na rynku soków, nektarów
Read MoreSukces produktów sygnowanych logo Wawelu na rynkach zagranicznych jest wypadkową wielu czynników. Pierwszym i najważniejszym jest wysoka jakość oraz niezmienny
Read MoreUruchomienie w Warszawie polskiego showroomu żywnościowego, być może jeszcze w połowie tego roku, zapowiedziała w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl Ilona
Read MoreW Monte Carlo zmarł w sobotę w wieku 89 lat najbogatszy Włoch Michele Ferrero, 29. na światowej liście najbardziej majętnych
Read MorePłatki owsiane górskie ekstra Młynów w Stoisławiu zostały trzecim laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy Smak 2013. Członkowie kapituły konkursu
Read MoreMakowiec polski, produkowany przez Z.C. Michaś Sp.J. w Częstochowie, zostały laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy Smak 2013. Członkowie kapituły
Read MoreKabanosy z kurczaka, produkowane przez Konspol Holding sp. z o.o. w Nowym Sączu, zostały laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy
Read MoreKiełbasa krakowska Light, produkowana przez Konspol Holding sp. z o.o. w Nowym Sączu, została laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy
Read MoreSzynka wędzona z kurczaka, produkowana przez Konspol Holding sp. z o.o. w Nowym Sączu, została laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego Konkursu
Read MoreKrakersy sezamowe, produkowane przez Rarytas Sp. z o.o. w Stargardzie Szczecińskim zostały kolejnym laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy Smak
Read MoreNaturalna woda mineralna z naturalnym jodem „Wysowianka”, produkowany przez Uzdrowisko Wysowa SA, została laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy Smak
Read MoreNaturalna woda mineralna z naturalnym jodem „Wysowianka”, produkowany przez Uzdrowisko Wysowa SA, została laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy Smak
Read MoreMakowiec polski, produkowany przez Z.C. Michaś Sp.J. w Częstochowie, zostały laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy Smak 2013. Członkowie kapituły
Read MorePłatki owsiane górskie ekstra Młynów w Stoisławiu zostały trzecim laureatem pierwszej edycji ogólnopolskiego Konkursu Zdrowy Smak 2013. Członkowie kapituły konkursu
Read More