Naczynie SAMMI zostało nominowane do tytułu Produkt Najlepszy Dla Zdrowia 2019.

Nominowali je Elżbieta i Jerzy Krajewscy, członkowie Kapituły Konkursu Najlepszy Dla Zdrowia, którzy używają 4 naczyń SAMMI w dwóch swoich domach od 2016 roku.

Naczynie SAMMI umożliwia w ciągu 20-30 minut wyjątkowo łatwo i bez wysiłku przygotować lekkostrawne posiłki odpowiednie dla wielu diet, zachowując przy tym bogaty smak i wartości odżywcze potraw. Wyjątkowa konstrukcja naczynia, której sekretem są podwójne ścianki , łączy w sobie funkcję piekarnika, patelni, garnka, szybkowaru i parowaru. Pozwala to na smażenie/pieczenie świeżych i mrożonych mięs i ryb bez tłuszczu. Do gotowania warzyw wystarczy zawarta w nich woda, dzięki czemu warzywa zachowują swój smak i aromat.

Brokuły gotowane w naczyniu SAMMI

Obecnie kapituła VII edycji Konkursu Najlepszy Dla Zdrowia 2019  jest następująca  (w kolejności alfabetycznej):

1. Mgr Elżbieta Krajewska, wiceprezes ULAN, dyrektorka Instytut HoliEdu,

2. Mgr Jerzy Krajewski, prezes ULAN (http://ulan.com.pl), wiceprezes Kongregacji Przemysłowo-Handlowej Ogólnopolskiej Izby Gospodarczej, dyrektor Instytutu Europejskiego Biznesu, autor książki „Tani kapitał, czyli jak zdobyć pieniądze dla firmy”,

3. Doktor nauk medycznych Danuta Myłek, przewodnicząca kapituły, alergolog i dermatolog, autorka  książek: „Oswoić alergie” oraz „Od lekarza do kucharza”, http://www.danutamylek.pl

4. Michał Żabiński, dyrektor Klubu Zdrowego Życia (klubzdrowegozycia.net.pl)

Statuetka Konkursu Najlepszy Dla Zdrowia